top of page

VinoEuro2018 Slovenia – Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu

Konec maja 2018 bo v Sloveniji potekalo 5. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo nastopile poleg Slovenije, ki je na zadnjem EP2016 v Meinzu/Nemčiji osvojila 1.mesto in tako postala evropski prvak, še reprezentance Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice ter dodatni reprezentanci Češke in Portugalske.

Prvenstvo se bo odvijalo od 29. 5. 2018 – 2 .6 .2018 v Goriških Brdih, Mariboru ter z zaključnimi boji v Beltincih in Murski Soboti. Polfinalne boje bodo gostili Beltinci, boje za medalje ter finale pa soboška Fazanerija. V sklopu #VinoEuro2018 Slovenia, kot smo poimenovali prvenstvo, bomo organizirali tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival, ki bo potekal na dan finala v Murski Soboti.

 

Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu 2018 v Sloveniji želimo izkoristili kot platformo za dvig vinske kulture v državi. 

Prvi cilj, kot gostitelj prvenstva je, da mednarodni javnosti pokažemo Slovenijo kot športno / vinsko / turistično in poslovno zanimivo deželo in se hkrati dokazati kot odličen organizator.

 

Drugi cilj je, pripraviti pravila igre in smernice za financiranje in organizacijo dogodka Evropskega prvenstva vinarjev, pod eno znamko - VinoEuro in poenotenje odgovornosti in pravic organizatorjev prvenstev – pripraviti Pravilnik o organizaciji prvenstev, ter postaviti »Evropsko zvezo / odbor« za prvenstva vinarjev.

Karte Euro Vino 2018
bottom of page