top of page

VIZIJA DRUŠTVA

 

Cilj društva ZDRUŽENJE VINARJEV VINSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE je dvigovanje vinske kulture in promoviranje slovenskih vin v Evropski uniji in preostalem svetu skozi odnose z javnostmi in z dobrodelnimi športnimi dogodki na nacionalnem in mednarodnem nivoju. Poleg tega želimo graditi mostove med večjimi in manjšimi slovenskimi pridelovalci vin in le udeležba enih in drugih, na dogodkih športnega in kulturnega značaja, bo za nas pomenila dovolj veliko odprtost, naše medsebojno sodelovanje in stremljenje k najboljšim rezultatom pa končni cilj delovanja.

Za doseganje ciljev, društvo na nepridobitni podlagi razvija naslednje naloge na področju svojega delovanja:

 

1. Zbira statistične in druge podatke, ki so pomembni za razvoj vinogradništva in vinarstva.
2. Sodeluje pri načrtovanju in izpeljavi domačih in mednarodnih predstavitev.
3. Usklajuje, spodbuja in usmerja članstvo k stalnemu izobraževanju.
4. Prostovoljno in samostojno se povezuje v ustrezna združenja.
5. Organizira ali sodeluje pri organizaciji dogodkov: športnih prireditev, strokovnih kongresov, simpozijev, tečajev, razstav in strokovnih sestankov zlasti s področja vinogradništva in vinarstva.

 

Za doseganje ciljev na pridobitni podlagi pa na področju slepanje sponzorskih pogodb itd.

 

 

IDEJA O DRUŠTVU

 

Med slovenskimi vinarji je veliko nogometnih navdušencev in igralcev raznih profilov, ki igrajo samo za zabavo v rekreativnih ligah, ali so celo igralci v resnih nogometnih klubih. Slovenski vinarji vsako leto odigrajo vsaj dve zabeleženi prijateljski nogometni tekmi. Vinarji med seboj, vinarji proti gostincem, vinarji proti vinskim svetovalcem. Vse aktivnosti pa bazirajo na prijateljski bazi, financiranje pa poteka iz lastnega žepa.

V kolikor pa bi želeli odigrati kakšno bolj zahtevno tekmo v Slovenskem prostoru na nivoju Slovenske lige oziroma celo mednarodno tekmo, takšne ponudbe smo že prejeli iz več strani pa je stvar že bolj zapletena. Zavedamo se, da organizacijo takega dogodka, ki je povezana z drugačnimi obveznostmi in tudi z višjimi finančnimi stroški pa jo že ne moremo izpeljati kot fizične osebe. Zato je nastala pobuda, da se registrira društvo, da bomo zmožni v bodoče organizirati tudi finančno bolj zahtevne dogodke take ali podobne vsebine.

Od omenjenih dogodkov pričakujemo medsebojno sodelovanje in izmenjave tako na področju prodaje vin in vinskega turizma.

 

bottom of page