top of page

Slovenija za evropsko lovoriko ponovno z Nemci

Zaključeni so tudi polfinalni boji in tekme za končno razvrstitev Vino Euro 2018 Slovenija. Potnici v veliki finale sta znova Slovenija in Nemčija, ki sta se za evropsko lovoriko pomerili že pred 2 letoma v Mainzu. V tekmi za 3. mesto se bosta pomerili Italija in Češka.

3. igralni dan je postregel s pofinalnima dvobojema, ki sta se odvila v Beltincih in Bakovcih. Slovenci so bili z zadetki Gregorja Leber-Vračka, Mateja Vračka in Boštjana Žnuderla s 3:2 boljši od Čehov ; Nemci so v drugem polfinalnem obračunu s 4:0 odpravili Italijane.


V tekmi za 5. mesto so bili Madžari s 3:1 boljši od Portugalcev, v tekmi za 7. mesto pa Švicarji od Avstrijcev.


Tekma za 3. mesto bo na sporedu ob 13.00 na stadionu Fazanerija v Murski Soboti ; veliki finale pa ob 15.30.


V okviru finala VinoEuro2018 bo pred stadionom med 11:00 in 21:00 potekal tudi mednarodni vinsko-kulinarični festival - VinoEuroFestival, kjer bodo obiskovalci imeli priložnost poskusiti več kot 200 vin ; tako slovenskih kot vin gostujočih držav.


Predstavljena bodo številna odlična vina uglednih slovenskih in tujih vinarjev. Na pobudo Slovenije se je danes odvil tudi pomemben sestanek predstavnikov vseh reprezentanc udeleženk Vino Euro 2018 za ustanovitev Evropske nogometne zveze vinarjev.


Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu »Vino Euro 2018 Slovenia« se bo slavnostno zaključilo v soboto, 2. junija 2018 na stadionu Fazanerija v Murski Soboti. Po zaključku finalne tekme in podelitvi pokala ter priznanj, bo Slovenija slavnostno predala zastavo Vino euro naslednji državi organizatorki evropskega prvenstva, ki bo leta 2020 na Češkem.


Program dogajanja na Vino Euro 2018 Slovenia, sobota 2.junij 2018 (stadion Fazanerija Murska Sobota):


  • 13.00: Tekma za 3.mesto med Italijo in Madžarsko

  • 15.00: Veliki finale med Slovenijo in Nemčijo

  • 11.00 do 21.00 Ekskluzivni evropski vinski festival

11 views

Commentaires


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page