top of page

Oder je pripravljen za Vino Euro 2024 na Portugalskem

Pot bo dolga. Tako fizično, kot v prenesenem pomenu. A vsaka uspešna zgodba se začne s prvim korakom! In tako tudi člani Vinske nogometne reprezentance Slovenije počasi začenjamo svojo misijo Vino Euro 2024 - Portugalska.


Najnovejše informacije in izjave pred odhodom na Vino Euro 2024 iz novinarske konference v Hiši Stare trte (14.5.2024) najdete v spodnjem članku:Cilj je samo eden!. Po 2. mestu na Češkem leta 2022 vrniti evropsko lovoriko v Slovenijo! V naslednjih mesecih nas boste na tej poti lahko spremljali na naših uradnih kanalih, kjer bomo obširneje poročali o pripravah, odpravi (ekipi) in samem dogajanju na prvenstvu.


Za začetek pa nekaj informacij o samem prvenstvu in prizoriščih:


Vino Euro 2024 bo letos med 22. in 25. majem 2024 potekal na Portugalskem v občinah in istoimenskih krajih Anadia, Maelhada in Oliveira do Bairro, ki ležijo v historični vinski pokrajini Bairrada znani po svojih rdečih vinih iz grozdja Baga.Anadia je še posebej znana po svojih vinskih festivalih in ostalih z vinom povezanih dogodkih, ki ji ohranjajo sloves ključnega igralca na Portugalskem vinskem trgu. Nalašč za evropsko prvenstvo vinskih reprezentanc!Slovenski vinarji bomo iz Benetk v Lizbono poleteli 21. maja in se nato z avtobusom odpravili proti prizorišču tekem, kjer bo isti dan sledil tudi zbor vseh osmih reprezentanc in uvodna slovesnost. Prvenstvo se zaključi s finalno tekmo 25. maja.


Žreb je Slovenijo uvrstil v skupino A


Žreb, ki je bil na sporedu 31. oktobra 2023 na Portugalskem je Slovenijo uvrstil v skupino A z reprezentancami Portugalske (Seleção do Vinho Portugal), Madžarske in Avstrije. Vinska Reprezentanca Slovenije je na žrebu zastopal naš predsednik Danilo Steyer - Steyer vina.


Na drugi strani v skupini B se bodo pomerile vinske reprezentance:V polfinale napredujeta dve najbolje uvrščeni ekipi skupine.


Za čas prvenstva bi naj svojo vinsko reprezentanco formirala tudi Romunija, ki pa še ne bo tekmovala na prihajajočem prvenstvu. Prav gotovo pa lahko pričakujemo obisk nekaterih predstavnikov Romunske ekipe. Romunija bo tako skoraj zagotovo 9. reprezentanca, ki se bo v prihajajočih letih pridružila tekmovanju pod okriljem evropske nogometne zveze vinarjev - Union of European national footballteams of winemakers UENFW!Razpored tekem


Dobili smo tudi uradni razpored skupinskega dela VinoEuro’2024. Slovenija bo svojo otvoritveno tekmo skupine A odigrala v sredo, 22.5. ob 9.00 proti domačinom Seleção do Vinho Portugal. Isti dan bo ob 15:00 na sporedu še druga tekma skupine z vinsko reprezentanco Avstrije - Winzerteam Österreich.


Naslednji dan sledi še zadnja tekma skupine z izbrano vrsto Madžarske. Igralni čas v skupinskem delu je 2 x 35 minut. V polfinale napredujeta dve najbolje uvrščeni ekipi skupine.Pripravljalne tekme


Seznam prijateljskih tekem VRS do VINO EURO 2024:


 Torek, 19.03. ob 18h - Lenart (umetna trava)

 Ponedeljek, 8.4. - Podvinci

 Ponedeljek, 22.04. - Šmartno ob Paki

 Ponedeljek, 6.5. - Miklavž

139 views

Commentaires


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page