top of page

PRED ODHODOM V NEMČIJO PREIZKUS V BISTRICI

Člani Vinske reprezentance Slovenije so včeraj v Slovenski Bistrici prestali enega zadnjih preizkusev pred odhodom na Evropsko prvenstvo Vinarjev, ki se začne 25. maja 2016 v nemškem Mainzu. Po dobri predstavi, v kateri so si Vinarji pripravili obilo priložnosti, sta se ekipi razšli s prijateljskih 2:2. Oba zadetka je dosegel Tim Lo Duca.

Prvi polčas, ki so ga naši reprezentanti začeli v zasedbi - Stegne, Veber, Kaloh, Fišer, Ščurek N., Žnuderl, Goričan, Ščurek T., Kramberger, Lo Duca in Oborovnik - je pripadel Vinarjem. Pripravili so si kopico lepih priložnosti, a je bilo v zaključku premalo koncentracije. Igra je bila tekoča, tudi nasprotniku v prvem delu niso dopustili preveč prostora za zaključek. Na polčas sta ekipi tako odšli brez zadetkov. Drugi del so bolje odprli igralci Bistrice, ki so po avtogolu naših vinarjev relatvino hitro po začetku prišli tudi do vodtsva z 1:0. V eni izmed akcij v uvodnih minutah je neprijetno poškodbo staknil stalni član Vinske izbrane vrste, Aleš Slana, zaradi katere je vprašljiv tudi nastop na prihajajočem Evropskem prvenstvu. Neučinkovistost v fazi napada je še vedno spremljala naše reprezentante, za kar so bili kaznovani z zadetkom, ki je po lepo izpeljani akciji Bistrico povedel v vodstvo z 2:0. Vinarji so se odzvali s hitrim zadetkom Tima Lo Duce, ki je nazadnje le spravil žogo za hrbet nasprotnika. Igralci Bistrice si v nadaljevanju lepših priložnosti niso več pripravili, so pa nekaj odličnih priložnosti za zadetek zapravili Vinarji, ki bi lahko tekmo odločili v svojo korist. Naposled je le prišel drugi zadetek Tima Lo Duce, ki je tako postavil tudi končni rezultat - 2:2. V zaključnem govoru je nekoliko v šali, malenkost pa tudi zares Robi Fišer, ki je skupaj z reprezentanco že od vsega začetka in je sodeloval tudi na vseh dosedanjih Evropskih prvenstvih, kjer so naši reprezentanti osvojili tudi dva naslova, dejal: '' Tekma je bila tako nastavljena. Tudi pred odhodom na zadnje Evropsko prvenstvo, smo tekmo odigrali prav tukaj v Bistrici in remizirali z identičnim rezultatom. Nato smo postali Evropski prvaki''.

S prikazanim je bil zadovoljen tudi predsenik Vinske reprezentance Danilo Steyer, ki pa včeraj v igro ni vstopil: ''V igro nisem želel z razlogom. Moram reči, da sem prav užival, ko sem ob stranski črti opazoval tekmo. Odigrali smo odlično, igra je bila za oko lepa in tekoča, le realizacijo jo še potrebno popraviti do Nemčije. Cilji so res da zastavljeni visoko, a tudi z razlogom, saj takoj po prvenstvu prevzamemo organizacijo Evropskega prvenstva Slovenci in je za promocijo še toliko bolj pomembno, da se kot organizatorji lahko pohvalimo z laskavim naslovom. Če bomo igrali tako kot danes, verjamem, da nam bo tudi uspelo''.

Reprezentanca se v nemški Mainz odpravlja 25. maja ob 2.30 zjutraj. Isti dan naše Vinarje čaka sprejem in otvoritev ter žreb skupin, naslednji dan pa sta na sporedu že dve tekmi.

48 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page