top of page

Slovenija ubranila evropsko krono! Kot prva na domačih tleh!

(Murska Sobota, 2. junij 2018) – Z današnjim velikim finalom se je zaključilo evropsko prvenstvo vinarjev v Sloveniji »Vino Euro 2018 Slovenia«. V velikem finalu je reprezentanca Slovenije z rezultatom 3:2 premagala reprezentanco Nemčije. Strelci za Slovenijo so bili Nejc Ščurek, Timi Lo Duca in Matej Vračko.


Na tekmi za tretje mesto pa je reprezentanca Češke z rezultatom 3:0 premagala reprezentanco Italije.

Vzporedno z zaključnimi boji je v športnem parku Fazanerija potekal tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival, kjer so se obiskovalcem predstavila vina iz vseh držav udeleženk evropskega prvenstva Vino Euro 2018, ob tem pa tudi številna odlična vina uglednih slovenskih vinarjev.


Na pobudo Slovenije se je v okviru evropskega prvenstva izvedel tudi pomemben sestanek predstavnikov vseh reprezentanc udeleženk Vino Euro 2018 za ustanovitev Evropske nogometne zveze vinarjev.


Prvenstva se je udeležilo več kot 200 igralcev iz osmih držav (Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice in Portugalske). Udeleženci prvenstva so Slovenijo pohvalili kot odlično organizatorko, ki se je izkazala z dobro organiziranim tekmovalnim delom, hkrati pa je dogodek Zveza vinarjev Vinska reprezentanca Slovenije izkoristila kot platformo za dvig vinske kulture v državi.


Na evropskem prvenstvu, ki se je pričelo v torek s skupinskim delom v Brdih in v Mariboru ter zaključnimi boji v Pomurju, se je vsem udeležencem Slovenija predstavila kot izjemna vinska, kulinarična in turistična destinacija.


Tako so udeleženci v okviru prvenstva spoznali odlične vinsko kulinarične turistične destinacije: Vilo Vipolže, Vinsko klet Brda, Gostilno Bužinel, Turizem Nejka in Uroš Klinec, Gostilno Vino Modana, Belvin picerija - Vina Pulec, Vinsko klet Vinag Maribor, najstarejšo vinsko trto na svetu v Mariboru, hišo stare trte, vinsko klet Valdhuber, vinsko klet DveriPax, vinsko klet Dopler, Botanični vrt Univerze v Mariboru, Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, klet Jeruzalem P&F, klet Marof, Radgonske gorice, klet Hlebec/Praprotnik, klet Steyer, Otok ljubezni Ižakovci, Terme 3000 in druge odlične domače turistične destinacije. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu »Vino Euro 2018 Slovenia« se je slavnostno zaključilo v soboto, 2. junija 2018 na stadionu Fazanerija v Murski Soboti. Po zaključku finalne tekme in podelitvi pokala ter priznanj, je Slovenija slavnostno predala zastavo Vino euro naslednji državi organizatorki evropskega prvenstva, ki bo leta 2020 na Češkem. Vsi udeleženci Vino Euro 2018 Slovenia zapuščajo Slovenijo z odličnimi spomini na dobro organizirano tekmovanje in nepozabna doživetja. Po njihovih besedah lahko Slovenijo umestijo kot eno najboljših evropskih držav za nišni vinski turizem na najvišjem nivoju.


2 views

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page