top of page

Uspešen uvod v Vino Euro 2018

Z včerajšnjim srečanjem predstavnikov držav udeleženk na Dvoru Jezeršek je bil uspešno narejen uvod v prihajajoče evropsko prvenstvo vinarjev - Vino Euro 2018, ki ga bo med 29. majem in 2. junijem 2018 gostila prav Slovenija. Dvodnevi obisk se je zaključil danes s tiskovno konferenco in sprejemom v Mestni hiši v Ljubljani, kjer je bil tudi širši javnosti predstavljen koncept in vizija prvenstva.


Predstavniki vinskih reprezentanc

Prvi dan je bil namenjen sestanku predstavnikov z organizatorji. Sestanek je vodil direktor prvenstva Aleš Križnar, ki je udeležencem predstavil koncept prvenstva v Sloveniji ter predlagal prenosljivost slovenskega kocepta na vsa prihajajoča prvenstva. Kot novost je bil zraven običanjega tekmovalnega dela predlagan potujoči vinski festival, kjer bi obiskovalci na enem mestu imeli priložnost okusiti več kot 400 vin iz celotne Evrope, čemur so večinsko prikimali tudi tuji predstavniki, veliko pa je bilo govora tudi o samih pravilih nogometne igre in tekmovanja tekom prvenstva, saj je Slovenija prav tako kot prva ob pomoči direktorja tekmovanja g. Bogdana Šuputa predstavila uradni pravilnik igre Vinskih reprezentanc.


Tujim predstavnikom so bila predstavljena tudi prizorišča prvenstva, pravice in dolžnosti reprezentanc do organizatorja in model financiranja prvenstva. Sledila je kratka zaključna diskusija in nato po skoraj 6 urnem produkitvnem sestanku še večerja in večerno druženje.Danes je sledila še novinarska konferenca in sprejem pri županu Zoranu Jankoviću v mestni hiši v Ljubljani, kjer se je predstavnikom sedme sile in širši javnosti prvič predstavil koncept prvenstva.


Posebej je bilo poudarjeno, da se bo v Sloveniji prvič na prvenstvu pomerilo osem reprezentanc, saj se bodo dosedanjim udeleženkam prvenstev, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Švici, Madžarski in Sloveniji, pridružili še Portugalska in Češka.


V Sloveniji bo VinoEuro2018 povezal kar tri občine, saj bodo tekme in spremljevalni

dogodki potekali v Goriških Brdih, Mariboru in Ljubljani.Ob koncu uspešnega obiska je svoje misli strnil predsednik Vinske reprezentance Slovenije, Danilo Steyer:


''Veseli me, da smo vinarji v teh letih iz našega sprva amaterskega druženja in veselja do nogometa uspeli s svojimi uspehi doma in v tujini opozoriti nase tako domačo kot tujo javnost. Ob športnih rezultatih smo tako s ponosom v tujini predstavljali tudi slovenska vina, kulinariko in čudovito destinacijo. Ponosen sem, da so potencial reprezentance in prvenstva prepoznali tudi v Mariboru, Goriških Brdih in Ljubljani. Zato se že sedaj skupaj s člani, podporniki in simpatizerji reprezentance ter odličnih slovenskih vin veselim domačega prvenstva, ki bo zagotovo največje, verjamem pa, da tudi najboljše doslej''


Uvodni korak je bil torej uspešno napravljen, v prihodnjih mesecih pa bodo organizatorji obelodanili tudi večino spremljevalnih aktivnosti, ki bodo temelj prvenstva in ob športu tudi glavni promocijski elementi organizatorjev ter sodelujočih občin. Eden od glavnih predlogov, ki je že vzbudil zanimanje, je prej omenjena organizacija Mednarodnega vinskega festivala, ki bi predstavil vina vseh sodelujočih držav.


Kmalu pa bo na sporedu tudi prijateljska tekma z evropskimi podprvaki in edino ekipo, ki je Slovencem na štirih prvenstvih enkrat uspela odvzeti prestižni naslov, Vinsko reprezentanco Nemčije ( WeinElf), s katero bo narejen tudi uvod v tekmovalni del prvenstva.

207 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page