top of page

NOGOMETNI TURNIR VINARJEV IN GOSTINCEV V GORIŠKIH BRDIH


Na junijsko sredo, 18.6.2014 je potekal tradicionalni nogometni turnir vinarjev in gostincev, tokrat v Goriških Brdih. Pravljično vzdušje so pričarali nepozabni pogledi na lepo obdelane vinograde, ki se prepletajo, čudovita družba ter kozarček žlahtne vinske kapljice.

Turnir je potekal na nogometnem igrišču Čelu, v vasici Neblo v Spodnjih Brdih. Pomerile so se ekipe štajerskih in briških vinarjev ter gorenjskih gostincev. Turnir se je začel ob 17:00 uri s tekmo štajerskih vinarjev proti gorenjskim gostincem. Pred tekmo smo se okrepčali z odličnimi testeninami in paradižnikovo solato, ki nam je dala novih moči za zmago. Otvoritev turnirja je prinesla zmago štajerskim vinarjem z rezultatom 5:1. Strelci so bili G. Goričan, M. Vračko ter F. Maruško. Štajerska vinarska vrata je odlično branil J. Štrakl.

Ob 18. uri sta se pomerili ekipi briških vinarjev ter gorenjskih gostincev. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 3:3. Po izvajanju 9-metrovk so se zmage veselili brici. Finalno tekmo so odigrali štajerski in briški vinarji. Tudi tokrat je bila sreča na štajerski strani, z rezultatom 4:2. Nasprotnikova vrata sta po dvakrat zadela R. Fišer ter M. Vračko. Pokal za prvo mesto so osvojili štajerski vinarji. Bravo fantje! Pokal za najboljšega igralca si je prislužil Gregor Goričan. Iskrene čestitke Gregor! Vse tekme so bile zanimive, potekale pa so v prijateljskem duhu. Žejo smo si gasili z odličnimi štajerskimi in briškimi vini. Briška vina so bila nežna in harmonična ter sveža in živahna.

»Zlata rebula« je v Brdih najbolj razširjena sorta, ki daje močno vino posebnega tipa. Štajerska vina so bila prijetno pitna in ekstraktno bogata. V okusu so nas očarala s svojo živahnostjo, svežino in harmoničnostjo. Ob zvokih briške glasbe je bilo lepo in živahno. Hvala organizatorjem za povabilo ter odlično hrano.


27 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page